TradeDoubler Verification

søndag den 19. maj 2013

At spare fra A til Å


A- Aftaler.
Tjek de aftaler du har med forskellige udbydere, fx telefoni og fitness. Findes der et billigere alternativ eller bruger du det nok til at retfærdiggøre det? (fx fitnesmedlemsskabet)

B- Benzinøkonomi
Brug cyklen til korte ture, og scor lidt gratis motion, og spar på bezinen (Plus at det gavner miljøet)

C- Cykel
Billig transport og godt for vægten og pengepungen.

D- Dårlig økonomi
Bestil tid hos din bankrådgiver og få lagt et budget. Har du fobi for bankmænd kan spiir.dk være et godt substitut.

E- Elregningen
Sænk dit forbrug, og spar penge på ellen. Sluk på kontakten, når du ikke bruger din computer eller dit TV. Standby koster knaster.

F- Ferie
Prøv boligbytte.dk eller couchsurfing.org, hvor du kan låne eller bytte dig til husly på din ferie.

G- Gaver
En gave behøver ikke være dyr. Giv personllige gavekort til græsslåning, vinduespudsning eller seksuelle ydelser (til kæresten, da det nok ikke bliver et hit hos din far eller svigermor)

H- Helbred
Et godt helbred giver dig en bedre arbejdsevne. Arbejdsevnen er vores største aktiv. Forsikring mod tab af arbejdsevne bliver udbetalt, hvis du mister en del af din arbejdsevne som følge af sygdom eller ulykke. Tjek om din forsikring passer til dit behov.

I- Impuls-køb
100 kr. om ugen til småudgifter bliver til over 5.000 kr. på et år.

J- Juridisk hjælp
Testamente eller ægtepagt? Det er to dokumenter, som kan sikre, at du eller andre i din husstand står bedst muligt økonomisk set ved dødsfald eller skilsmisse. Det er en god idé at kontakte en advokat for at få hjælp til disse dokumenter.

K- Kollektive storkøb af husholdningsvarer
Kæmpe indkøb af køkkenrulle, shampoo, toiletpapir ect. Kan give en ekstra besparelse. Køb stort ind af disse ting når de er på tilbud.

L- Loppemarked
På loppemarkeder kan man købe ting billigere. Et endnu billige alternativ er byttemarkeder. Du slipper af med de ting du ikke længere bruger, og bytter dem til ting andre ikke længere bruger.

M- Madklub
En anden måde at ”gå ud på”er at danne madklubber med venner eller familie.

N- Natur
Den venter på, at du går en tur, løber eller cykler i den. Det er gratis og giver motion. Og så skulle det vist have positiv effekt på folk med hjertesygdomme.

O- Orden
Hold styr på regninger, personlige papir og bilag. Så kan du nemmere finde rundt i dine egne tal.

P- PBS
Sæt dine regninger til at blive betalt over PBS, så slipper du for grimme gebyrer hvis du ikke er bestyret med en god hukommelse.

R- Rentefri kredit...
Rentefri kredit eller kassekredit? For at sammenligne må du medregne alle omkostninger. Tjek derfor ÅOP (årlige omkostninger i procent, populært kaldet ”kiloprisen” på lån), så finder du den billigste løsning.

S- Smid ikke ud.
Byt eller sælg tøj og ting, du ikke bruger mere – eller giv det væk.

T- Transportudgifter
Kør sammen og del udgifterne. Så skåner I også miljøet.

U- Udstillingsmodeller
Du kan ofte få rabat på udstillingsmodeller. Hvis disse er nedsat på grund af en lille skade, så få det nøje beskrevet på købsnotaen. Sådan bevarer du dine rettigheder som forbruger, hvis der senere opstår problemer med produktet, som intet har at gøre med den lille skade.

V- Vand
Tjek dit vandforbrug. De fleste kan reducere vandudgiften ved at ændre på deres vaner. Sluk for vandet mens du børster tænder og smører dig ind i badet. Tag kortere bade og undgå karbade (hvis du ejer sådan et).
Y- Ydelsesudskydelse.
Aftal med din långiver at udsætte betaling af ydelsen på dit lån og få dermed en måned med mere luft i økonomien her og nu. Du skal dog huske, at det betyder, at det så varer længere tid, inden lånet er betalt ud.

Z- Zzz…
Den, der har styr på økonomien, ligger ikke søvnløs over den. Mangler du overblik, så begynd med at lave et budget og hent hjælp til det økonomiske overblik i banken.

Æ- Ændr dine indkøbsvaner
Hvis man holder styr på sine indkøb, og gør det at spare til en sport, så kan man se mere luft i økonomien i fremtiden.

Ø- Økonomi
Økonomi er meget mere end at være sparsommelig og købe med omtanke. Den gode privatøkonomi har en strategi, hvor risikoprofilen og opsparingshorisonten er afklaret.

Å- Årstidens frugt
og grønt er billigere – og smager oftes bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar