TradeDoubler Verification

fredag den 19. juli 2013

Simple sparetips

Mit yndlings udtryk, når det kommer til penge er: "Mange bække små, gør en stor å"
Så hvis man sparer lidt her og lidt der så kan det pludselig blive mange penge man sparer. Og du behøver ikke at gøre særlig meget for at spare lidt. Små ændringer, som du næsten ikke lægger mærke til, kan have stor betydning.


  1. El
    Du har sikkert hørt dette råd til døde, og du er sikkert også klar over at når TV, computer osv. står på stand-by, så sluger det en masse strøm. Så sluk på kontakten, når du ikke bruger de elektriske apparater og sluk lyset i de rum du ikke er i.
  2. Varme
    Hvis du sænker temperaturen med 1 grad, så giver det en besparelse på 5%. I stedet for at skrue op for varmen, når du fryser lidt, så tag en trøje på, put dig i nogle tæpper eller kram din kæreste.
    Sørg også for at alle radiatorer står på det samme, så der ikke er én radiator der hamrer afsted for at varme hele hytten op.
    Husk også at lufte ud. Den friske luft er hurtigere at varme op. Og så kan du også slukke for varmen når du er på arbejde, i skole eller på ferie.
  3. Indkøbsnet.
    Sørg altid for at have et indkøbsnet med dig, så du ikke behøver at købe plastikposer i butikken.
    Du tænker sikkert, at 2,5 krone betyder ikke så meget, men hvis man køber plastikposer hver gang og man handler 3 gange om ugen så bliver det 390 kroner om året.
  4. Sæbe
    Hvis man sætter en strip på sin sæbedispenser, så der ikke kommer så meget ud når man trykker, så holder sæben længere, og ens hænder bliver stadig rene. Har man ikke en strip på kan klemmen på rugbrødspakkerne også bruges.
  5. Tørretumbler
    Har du en tørretumbler, så lad være med at bruge den. Brug hellere et tørestativ. Det er bedre for økonomien og miljøet. Hver gang du bruger tørretumbleren koster det ca. 5-10 kr.
  6. Kaffe
    Mange (især københavnere) køber en kaffe to-go om morgenen. Men det kan hurtigt blive en dyr affære. Jeg havde selv den svaghed, at jeg skulle forbi 7-eleven og have en kaffe to-go. Jeg mener at det kostede 28 kr. Men 28 kr bliver til 196 kr om ugen (5 dage) og til 10'192 kr på et år. Og det er kun på kaffe to-go.
    Istedet invester i en travelmug og tag kaffen med hjemmefra. Jeg købte én til 30 kr i Tiger. Den er ikke helt fantastisk, men den er brugbar. Vil du have én med mere stil og formegentlig mere holdbarhed, så er Bodum nok mit bedste bud. Jeg synes dog at prisen er lidt pebret, og så er mine 30 kr alligevel givet godt ud.
    Har du en koffein-afhængighed som mig, så kan du gå på jagt i Netto efter varer der har overskrevet sidste salgsdato, så får du nemlig en gratis pose kaffe.
  7. Toiletpapir
    Når man trækker i rullen, sidder man ofte med en halv meter toiletpapir. Et trick er at klemme rullen en gang, så der ikke ryger så meget toiletpapir af rullen.
  8. Eftervarme
    Når du fx. koger pasta og der står de skal have 9 minutter, så sluk komfueret efter 7, og de sidste 2 minutter koger de bare på eftervarmen. Dette kan også gøres med ovnen.
  9. Brug dine rester
    Hvis du har en lille slat fløde eller mælk tilbage, så frys det ned i isterningeposer. Så har du altid hvis der skal en smule fløde i sovsen. Men ellers, gem alle dine rester og brug dem, i stedet for at smide det ud. Danskerne smider alt for meget spiselig mad ud, så brug det.
  10. Magasiner og aviser
    Er det vigtigt for dig at følge med i verden, Danmark eller moden, så har de fleste blade og aviser en hjemmeside hvor man gratis kan læse artikler. Ellers er der i Matas et skønhedsmagasin "Skøn" som er gratis. Hvis man gerne vil læse det i papirform, har de dem ofte på biblioteket.
10 tips der ikke koster dig noget. Og selv om du kun sparer lidt penge ved de forskellige ting, så gør mange bække små en stor å (:

Skriv gerne kommentarer om jeres sparetips (:

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar